Trashnevelés

Gótikus-Utódlás, szatirikus rémmese vagy mi is ez? – Az Usher-ház bukása podcast

Idén októberben újabb epizóddal bővült a Flanaverse (Mike Flanaggan Netflixre készített horrorsorozatainak gyűjteménye). Az Usher-ház bukása pedig jól lehet, hogy az eddigi életmű csúcsa. Bár nem hibátlan, a Poe műveit kreatívan modernizáló, „Gótikus-Utódlás”  kétségtelenül az év egyik legegyedibb és legkülönlegesebb sorozatélménye. Legújabb podcastunkban rendesen körbe is járjuk.

Kétségtelen, hogy Mike Flanagan leszerződtetése a Netflix messze egyik legjobb húzása volt. Hiszen évek óta az ő kezei közül kerülnek ki a streamingszolgáltató legjobb exkluzív sorozatai. A Hill-ház szelleme és az Éjféli mise sikerei után pedig most egészen a horror gyökereihez nyúlt vissza. Az Usher-ház bukása nem kisebb dologra vállalkozik, mint Edgar Allan Poe műveinek modernizálásra. De sikerül?

 

Hogy illeszkedik a korábbiaknál humorosabb és szatirikusabb sorozat Flanagan életművébe? Sikerül-e új életet lehelni az irodalmi klasszikusokba, vagy csupán üres, rajongói homázs az egész? Lehet-e gótikus horrort készíteni annak klasszikus vizuális jegyei nélkül? Működik-e az a modern korba helyezve? Szeretjük-e a gonoszkodó Mark Hamillt? Utóbbira természetesen egyértelmű, nagybetűs IGEN a válasz. A többi pedig kiderül Az Usher-ház bukása kibeszélő podcast adásunkból!

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről.

Beszélgetnek: Hartai Dávid és Pongrácz Máté

50 éves minden idők legikonikusabb horrorfilmje - Az ördögűző podcast

A közelmúltban elhunyt William Friedkin immár 50 éves rendezése megkerülhetetlen klasszikusa nem csupán a zsáner, de a hollywoodi filmgyártás egésze történetének is. A Roboraptor Podcast friss adásában pedig annak járunk utána, hogy miért is.

Az ördögűző kétségtelenül minden idők egyik legfontosabb, legikonikusabb és leghíresebb horrorfilmje. De miben rejlik az ereje? Mi volt az eszméletlen sikerének az oka? Hogyan, és mivel babonázta meg az akkori nézőket? Mennyire öregedett jól? Hogyan tud fél évszázaddal a bemutatója után is félelmetes lenne? Tud-e egyáltalán? És, mindezek után volt-e értelme folytatni? De szó lesz Friedkin munkáságáról és arról, hogy miként „készült” el minden idők legemlékezetesebb horror filmzenéje is.

 

Többek között ezeket a kérdéseket boncolgatjuk legújabb podcast adásunkban. Mikor pedig már mindent tudunk, amit Az ördögűzőről tudni érdemes vettünk egy pillantást a folytatásaira. Ám sajnos csak a nyomorult második részig jutunk (Az ördögűző 2. – Az eretnek), amin aztán terápiás céllal nagyokat ventilálunk.

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről.

Jason kirándulása a trash poklában - Péntek 13. - IX. rész: Jason pokolra jut

Péntek 13. - IX. rész: Jason pokolra jut

Jason New York-i túrája után még egzotikusabb helyre, a pokolba kirándul. Megy is vele az egész franchise, és a néző is. A Péntek 13. - IX. rész: Jason pokolra jut ugyanis a sorozat eddigi messze legidiótább része, ami nem kis teljesítmény. Hiszen a brandtől eddig sem volt idegen a totális trash élmény, és még legjobb pillanataiban sem a felsőpolcos, magas kultúra jegyében készült. Na, de a kilencedik epizódban minden téren sikerült még a pokolnál is mélyebbre süllyedni.
picture_12.jpg

Tovább olvasom

Lucio Fulci bizarr fantasy kalandja (Conquest)

Trashnevelés TV #1

A Trashnevelés TV keretében a B-(és C- és Zs-)filmek sosem látott mélységeibe merülünk, azzal a céllal, hogy felkutassuk és bemutassuk a videótékák alsópolcainak legkülönlegesebb darabjait. Alulértékelt gyöngyszemeket, bizarr kultfilmeket, szórakoztató trash alkotásokat, a legrosszabbak legjobbjait és a legjobbak legrosszabbait.

Első adásunkban Lucio Fulci méltatlanul keveset emlegetett kalandfilmjét, a Conquestet mutatjuk be.

 

Amiből az is kiderül, hogy mi történik, akkor, ha a horror mestere Conan, a barbár-t koppint. Leginkább a 80-as évek legbizarrabb barbáros fantasyfilmje.

Mert Lucio Fulci hódítása értelemszerűen sokkal erőszakosabb és vadabb, mint a paradicsomé. Szóval jöjjön a lézernyilak, a kígyóval paráználkodó gonosz papnők, a farkasemberek, a kőmajom-zombik és felnégyelt szüzek ideje. Tartsatok velünk! Ha pedig tetszett a videó, akkor mindenképpen iratkozzatok föl, hiszen még csak B-jéghegy csúcsán járunk. 

süti beállítások módosítása