Gótikus-Utódlás, szatirikus rémmese vagy mi is ez? – Az Usher-ház bukása podcast

Idén októberben újabb epizóddal bővült a Flanaverse (Mike Flanaggan Netflixre készített horrorsorozatainak gyűjteménye). Az Usher-ház bukása pedig jól lehet, hogy az eddigi életmű csúcsa. Bár nem hibátlan, a Poe műveit kreatívan modernizáló, „Gótikus-Utódlás”  kétségtelenül az év egyik legegyedibb és legkülönlegesebb sorozatélménye. Legújabb podcastunkban rendesen körbe is járjuk.

Kétségtelen, hogy Mike Flanagan leszerződtetése a Netflix messze egyik legjobb húzása volt. Hiszen évek óta az ő kezei közül kerülnek ki a streamingszolgáltató legjobb exkluzív sorozatai. A Hill-ház szelleme és az Éjféli mise sikerei után pedig most egészen a horror gyökereihez nyúlt vissza. Az Usher-ház bukása nem kisebb dologra vállalkozik, mint Edgar Allan Poe műveinek modernizálásra. De sikerül?

 

Hogy illeszkedik a korábbiaknál humorosabb és szatirikusabb sorozat Flanagan életművébe? Sikerül-e új életet lehelni az irodalmi klasszikusokba, vagy csupán üres, rajongói homázs az egész? Lehet-e gótikus horrort készíteni annak klasszikus vizuális jegyei nélkül? Működik-e az a modern korba helyezve? Szeretjük-e a gonoszkodó Mark Hamillt? Utóbbira természetesen egyértelmű, nagybetűs IGEN a válasz. A többi pedig kiderül Az Usher-ház bukása kibeszélő podcast adásunkból!

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről.

Beszélgetnek: Hartai Dávid és Pongrácz Máté