50 éves minden idők legikonikusabb horrorfilmje - Az ördögűző podcast

A közelmúltban elhunyt William Friedkin immár 50 éves rendezése megkerülhetetlen klasszikusa nem csupán a zsáner, de a hollywoodi filmgyártás egésze történetének is. A Roboraptor Podcast friss adásában pedig annak járunk utána, hogy miért is.

Az ördögűző kétségtelenül minden idők egyik legfontosabb, legikonikusabb és leghíresebb horrorfilmje. De miben rejlik az ereje? Mi volt az eszméletlen sikerének az oka? Hogyan, és mivel babonázta meg az akkori nézőket? Mennyire öregedett jól? Hogyan tud fél évszázaddal a bemutatója után is félelmetes lenne? Tud-e egyáltalán? És, mindezek után volt-e értelme folytatni? De szó lesz Friedkin munkáságáról és arról, hogy miként „készült” el minden idők legemlékezetesebb horror filmzenéje is.

 

Többek között ezeket a kérdéseket boncolgatjuk legújabb podcast adásunkban. Mikor pedig már mindent tudunk, amit Az ördögűzőről tudni érdemes vettünk egy pillantást a folytatásaira. Ám sajnos csak a nyomorult második részig jutunk (Az ördögűző 2. – Az eretnek), amin aztán terápiás céllal nagyokat ventilálunk.

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről.