Szentséges Denevér-kibeszélő!

Újraindult a RoboRaptor Podcast!

Hosszabb kihagyás után újra összeálltunk a Roboraptoros cimborákkal, és ismét belevágtunk a mindent is kibeszélő geek-podcastünkbe. Kissé megújult formátumban. A filmkritikai vonal mellett ugyanis ezután igyekszünk nagyobb hangsúlyt fektetni az aktuálisan kibeszélt alkotásban megjelenő/érintett általánosabb társadalmi, kulturális vagy akár (fél-)tudományos témákat is. Nem kell persze megijedni a nagy szavaktól, ezután is a könnyedség dominál majd a podcastekben, sőt, ennek szellemében folyamatosan új rovatokkal frissítjük műsorunkat. Az újragondolt podcast első adásának elején rögtön egy ajánló rovattal kezdünk. A Dr. Roboraptor imagináriuma fantázianevet viselő részben elmondjuk, miket néztünk, hallgattunk, játszottunk az előző egy hétben, ajánlva pár olyan dolgot, ami egyébként nem tenné ki az egész műsoridőt. A legnagyobb rész persze mindig az adott főtémájával folytatódik, ami jelen esetben az új Batman-film.

Beszélgetésünk fő csapásiránya, hogy az igazságszolgáltatás a társadalmak és államok állandó kérdése, az ezzel kapcsolatos megközelítések és megoldások pedig folyton változnak, alakulnak, így mi azon lamentáltunk, ez a fajta álarcos igaszságosztó szerep, amit a legújabb Denevérember képvisel, hogyan illik bele napjaink narratívájába. A podcast végén kalandozunk, játszunk és kockáztatunk, vagyis a Chamelon Comix egyik legutóbbi lapozgatós kiadványával, Ian Livingstone klasszikusával, a Halállabirintussal játszunk. (Spoiler: pár adás múlva pedig egy echte-Trashnevelés rovat is kezdetét veszi majd!)

Főként a podcast miatt újra életre hívtuk zárt Facebook-csoportunkat, a Raptorrsimogatót, ahol tovább beszélgetünk veletek is és bevonunk a műsor szerkesztésébe. Érdemes csatlakozni itt.

A műsort meghallgathatjátok Spotify és YouTube-lejátszási listáinkon az eddigiekkel együtt. Az adást INNEN le is tudjátok tölteni, de akár iTunes-on is feliratkozhattok, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről!
the-batman_7zc16o.jpg

"Ezt a Podcastet hallgasd Batman!" (Matt Reeves, filmrendező)