Trashnevelés

Tomboló terror

Amikor Chuck Norris farmerben mentette meg a karácsonyt

Ha karácsony és akciófilm, akkor a többségnek Die Hard, a maradéknak pedig Halálos fegyver, szegény Chuck Norrisról pedig mindenki elfeledkezik. Pedig az ember, aki elszámolt a végtelenig (kétszer!) karácsonykor sem pihen. 1985-ös akció eposza a Tomboló terror (avagy U.S.A. invázió) nem pusztán a karrierjének a legemblematikusabb darabja, de egyben az amerikai akciófilmek végletekig desztillált változata. Amúgy meg mi más hozhatná meg jobban az ünnepi hangulatot, mint Chuck Norris, aki feltűrt ujjú denim ingjében egymaga menti meg a karácsonyt, az az Egyesült Államokat és a szabad világot a kommunista mételytől?

vico_2.jpg

Tovább olvasom

Halálhajó

Limonádé Lovecraft a mélyűrben

A Halálhajó egyike a kevés űr-horrornak, tele van általam kedvelt színészekkel (Sam Neil, Jason Isaacs, Laurence Fishburne, Sean Pertwee), a sztorinak igen erős H.P. Lovecraft érzete van, a díszletei pedig olyanok, mintha Clive Barker legszörnyűbb rémálmainak a tervezői dolgozott volna rajtuk. Papíron tehát minden adott lenne ahhoz, hogy a Halálhajó az egyik kedvenc filmem legyen. Szóval jogosan teszem fel magamnak a kérdést: mi az istenért nem néztem meg korábban?
event_horizon.png

Tovább olvasom

Béta teszt

Ready Player One házilag

A sors iróniája, hogy ha a film forgatásának nehézségeiről szóló, erősen önéletrajzi ihletésű, dokumentumfilmbe hajló „meta-dráma” a Legmélyebb pont nem készül el, akkor a Béta teszt valószínűleg sosem kerül be a Jameson Cinefest programjába. Tekintve, hogy a magyar származású Nicholas Gyenei 2016-os filmje egy szuper alacsony költségvetésű, a B kategóriát alulról is alig megközelítő akciófilm, nem is véletlen, hogy eddig elkerülte az A kategóriás fesztiválokat. Ugyan itt-ott meglepően érdekes és egyedi, de alapvetően egy olyan trashbe hajló alkotás, amely sokkal otthonosabban érezné magát egy agyonmásolt VHS kazettán, mint sem egy Sundance és Cannes-i sikerfilmeket felvonultató filmfesztiválon. Csak éppen a Béta tesztet nem a videotékák polcaira, hanem a független filmes presztizs fesztiválokra szánták. 

beta1.jpg

Tovább olvasom

A repülő nyaktiló mestere

Kung-fu trash extravaganza a javából

És azt ismered, amikor a félkarú bokszoló találkozik a kés nélkül küzdő szamurájjal, a yoga guruval és a repülő guillotine vak mesterével? Nem? Akkor itt az idő, hogy bemutassalak az egyik legelvetemültebb kungfu filmnek, Jimmy Wang Yu trash mesterművének, a Master of the Flying Guillotinenak. A filmet, amelyben a halál szótlan harcosai próbálnak felülkerekedni a világ legkegyetlenebb fegyverén. Küzdelem határok nélkül! Több idegtépő speciális effektus, mint valaha! A repülő guillotine mestere szembenéz eme (vagy bármelyik!) világ legelképesztőbb teremtényeivel! Mindez persze fantasztikus, szemkápráztató CinemaScope minőségben! Hát, mi kell még? Mondjuk egy hordó sör, és meg is vagyunk.

master-of-the-flying-guillotine-36677l.jpg

Tovább olvasom