Berozsdált az óriásrobot, kiborult a mutánsgorilla

avagy Tombolás a Tűzgyűrűn.

Mivel már vagy három hónapja nem rombolta le semmi az USA egyik nagyvárosát sem, Hollywood úgy gondolta, hogy épp itt az ideje elszabadítani pár toronyház méretű szörnyet: így előbb érkezett a kaijuk és jaegerek visszavágója, majd közvetlen utánuk pedig a Szikla, hogy az albínó King Kongja segítségével azt a pár állva maradt felhőkarcolót is porrá zúzza. Legutóbbi adásunkban az egyik legnagyobb hazai kripto-okleves szörnyszakértőt, az író és képregényíró-rajzoló életművészt, Lakatos Istvánt láttuk vendégül.

rampagepacific.jpg

Nem pusztán megjártuk és túléltük a különböző pusztítás-dömpingeket, de számos kérdés is felvetődött bennünk a szörnyfilmekkel kapcsolatban. Miért készül mostanában meglepően sok belőlük? Lehet-e még újat mondani és mutatni a témában? Nyújthat-e egy óriásszörnyes film többet a puszta romboláspornónál? Van-e egyáltalán még igényünk arra, hogy túlméretezett gyíkok tombolását nézzük újra és újra? Miért költöznek az emberek még mindig Tokióba, amikor ez az egyetlen város a világon, ami folyamatosan ki van téve Godzilla támadásainak? Ennyi kérdést nem lehet szótlanul hagyni, így azt tettük, amit minden harminchoz közeli, fehér, férfi geek tett volna a helyünkben: felvettünk egy podcastet.

Ha pedig más, hasonlóan izgalmas és fontos témákban is meghallgatnád a véleményünket, akkor nincs más dolgod, mint követni a Roboraptor Podcastet. Ehhez pedig nem kell mást tennetek csak követni a Youtube és/vagy a Mixcloud csatornánkat, de iTunes-on is feliratkozhatok ránk. Ha pedig inkább offline hallgatnátok minket, arra is van lehetőség, adásainkat ugyanis INNEN le is tölthetitek (és kazettára írva oda adhatjátok anyukátoknak is, ő is nagyon fog neki örülni!)