Allianz Blogverseny 2016

allianz-logo-hd.png

Bloggerkedésem legnagyobb tragédiája, hogy pont azután sikerült belevágnom a B és C kategóriás filmek rendszeres elemezgetésébe miután megszűnt a HVG bloggereknek szánt éves megmérettetése, a Goldenblog. Ennek hiányában pedig esélyem sem volt arra, hogy kapjak egy plecsnit amely bizonyítaná, hogy van értelme sok-sok órát olyan filmek nézésébe ölnöm, amelyeket a többség még 99 forintért se hozná el a Média Markt DVD turkálójából.

Na, de hála az Allianz Hungária Zrt.-nek (www.allianz.hu) végre eljött az én időm, ugyanis a biztosító úgy döntött, hogy a hozzám hasonló online okoskodók legnagyobb örömére felveszi az elejtett stafétát és idén első ízben megszervezi az Allianz blogversenyt. (A versenyről, ami az bővebb információt az http://www.allianzblogverseny.hu/ oldalon találhattok.)

A versenyen nyolc kategóriában indul, mivel sajnos „B és Trash filmek” kategória valamilyen, számomra érthetetlen okból kifolyólag nem került meghirdetésre ezért úgy döntöttem, hogy a Kultúra és művészet (igaz, a blogon szereplő filmek többségére elég nehéz ráhúzni a művészi jelzőt), illetve a szakértői kategóriákban nevezem magam. Miután meggyőztem magam, hogy a (szenny)filmek terén szakértő vagyok (de legalábbis kezdek azzá válni), már csak az volt a nehéz, hogy találjak olyan blogbejegyzéseket, amelyek legalább említés szintjén foglalkoznak a verseny négy alaptémájának az egyikével. Szerencsére végül sikerült ilyeneket találnom, szóval ennek megfelelően az alábbi három bejegyzésemmel indulnék a versenyen:

- A törpe James Bond akcióba lendül

- Bosszú a jövőből

- Hardware

Innentől pedig ki vagyok szolgáltatva a zsűri végtelen bölcsességének, és olvasóim szeretetének, akik szeptember 6.-ától szavazhatnak az oldalamra, ami (anyukám szerint) „Magyarország legjobb B kategóriás filmes bloggjára”.  Kezdődjön a verseny!