Zombifilmes gyorstalpaló

Halloween-kor nincs is jobb, mint a jó meleg lakásban egy forró kakaó vagy hideg sör társaságban megnézni egy kellemesen borzongató zombi filmet. Az élőhalottak napjaink egyik legnépszerűbb horror figurái, de vajon a rengeteg ilyen típusú film közül melyikek a legfontosabbak? Honnan jöttek emberevő cimboráink? Remélem az alábbi videóval sikerül megválaszolnom ezeket a kérdéseket.

Megj. 1.: A videó felvétele után megtekintettem a Náci Zombik 2-t, aminek sikerült a lehetetlennek tűnő küldetés: Letaszította a Hullajó-t a legbrutálisabb zombifilmnek járó trónról. 

Megj. 2.: A videó felvételére sajnos túl kevés idő állt rendelkezésemre, ezért a hangsúlyozással vannak problémák és egy mondat is kimaradt kb.: 3 perc 53 másodperc után kellett volna ez: Az ezredforduló után nem sokkal azonban kezdetét vette a zombi filmek reneszánsza. Tudom sok érdekes film kimaradt még, de próbáltam röviden a legnagyobb mérföldköveket sorra venni. Az is értelemszerű, hogy több megemlített filmről egymagában is lehetne ilyen hosszan beszélni. 

Megj.3: A Let Sleeping Corpses Lie természetesen spanyol-olasz film, (eredeti címén: Non si deve profanare il sonno dei morti) és nem angol ahogy azt a videóban mondom. 

 Ha tetszett a videó iratkozzatok fel! 

Mindenkinek kellemes Halloween esti borzongást.