Trashnevelés

Csendes éj, halálos éj 2

A gyilkos mikulás visszatér, és rosszabb, mint valaha

Minden idők legbotrányosabb karácsonyi (horror) filmjének folytatása egy röhejesen pofátlan, és pofátlanul röhejes trash parádé. A cinikus, haszonmaximalizáló produceri attitűd meghökkentő csúcsteljesítménye. Tökéletes slasher paródia, a filmtörténelem méltatlanul elfeledett legkiválóbb rossz színészének főszereplésével: Ez a Silent Night, Deadly Night Part 2.

sndn2.jpg

Tovább olvasom

Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet

Ismét eljött péntek tizenharmadika, így természetesen eljött az idő, hogy egy újabb (gyilkos) kiruccanásra induljunk a Kristály-tóhoz. Ráadásul, - ha el hisszük a negyedik Friday the 13th film alcímét – ezúttal utoljára láthatjuk Jason Voorhees-t, amint a védekezés nélküli szex veszélyeire tanítja a tini táborlakókat. Ugyan Jason barátunkat már a harmadik rész fináléja is eléggé megviselte, azért keményebb fából faragták annál, hogy csak azért ne öljön meg több tinédzsert, mert valaki fejébe vágta fejszével. Na, meg persze az sem elhanyagolható tényező, hogy a hazánkban Péntek 13. – A véres kirándulás címen is ismert harmadik epizód a széria addigi legsikeresebb része lett. Emiatt pedig a folytatás is olyan biztos volt, mint az, hogy ha a kristály-tó mellett szexelsz/drogozol/vagy, akkor hamar egy macséta rosszabbik végén találhatod magad.  Ám, dacára annak, hogy a korábbi filmek rengeteg pénzt hoztak a Paramount stúdiónak, a cég akkori vezérigazgatójának fia (és az első két folytatás producere, Frank Mancuso Jr.) egyre cikibbnek érezte, hogy a neve lassan teljesen összenő a nem éppen a művészi kvalitásairól ismert sorozattal. Így elhatározta, hogy ideje egyszer és mindenkorra véget vetni Jason ámokfutásának.  Szóval jöjjön a most már tényleg, és minden kétséget kizáróan (cserkész becsszó!) utolsó Péntek 13. film. (Ezzel kapcsolatban lenne egy jó tanácsom a kezdő horror filmeseknek: ha azt szeretnétek, hogy BIZTOSAN legyen folytatása a filmeteknek, helyezzétek el a címében a „Final/Utolsó” szócskát. Ez mindig bejön.)

hqdefault.jpg

Tovább olvasom

Minden, amit a cápás filmekről valaha is tudni akartál!

Az újraindult Roboraptor Podcast legújabb adásában a cápákat és a velük készült filmeket vettük górcső alá. Mi teszi őket olyan félelmetessé? A nagy fehér és társai tényleg olyan vérszomjasak, mint ahogy az a moziból tűnik? Készült jó film a témában a Cápa óta? Steven Spielbergtől, az Asylum stúdión át, a Jersey Shore Shark Attack-ig vizsgáltuk meg a műfajt.

Az adás meghallgatható a Mixcloud csatornánkon is. INNEN pedig akár le is tölthetitek. Ha tetszett a Podcast iratkoztatok fel a Roboraptor Youtube csatornájára, és kövessetek minket Facebookon!

Pörölyfej, a cápaember

Megállj, kalapács idő van!

Mi az ott a vízben? Egy ember? Egy hal? Nem, ez Pörölyfej, a cápaember! Jeffrey „Reanimátor” Combs minden korábbinál elvetemültebb és istentelenebb teremtménye. Egy megállíthatatlan gyilkoló gép, az emberi evolúció következő lépcsőfoka! Félig hal, félig ember, teljes egészében trash! Egy kíméletlen gumiszörny, ami elől sem vízen, sem a földön nem lehetünk biztonságban! Kivéve, ha van nálunk egy permetező hátizsáknyi Listerin, azt valamiért nem bírja.

hammerhead-_shark_frenzy_poster.jpg

Tovább olvasom